Opstellingen (systemisch werk)

Zie www.opstellingen.org voor meer informatie.

Wat is een Opstelling?

Bij een opstelling is er iemand die een vraag heeft (de vraagsteller). Er zijn mensen aanwezig die opgesteld worden in de ruimte (de representanten). En er is iemand die het proces begeleidt (de begeleider). De andere mensen zijn de toeschouwers. De vraag kan betrekking hebben op verschillende zaken, zoals relaties in je gezin, met je dier, op je werk, of iets geheels anders; een vraag over een allergie van jezelf. Zodra de representanten zijn opgesteld, staan ze als het ware ‘in de energie van de ander’. Tussen de representanten ontstaat een dynamiek; er is sprake van een interactie. In een opstelling worden vragen die je hebt, snel en duidelijk door ‘het wetend veld’ beantwoord. Elke deelname aan een opstelling gebeurt vrijwillig. Je kunt ook alleen toeschouwer zijn.

Kernteam

De Zomerhof beschikt over een betrouwbaar Kernteam aan representanten dat voor elk soort opstelling kan worden bijeengeroepen. Wil je dus wel een opstelling aanvragen maar hiervoor niet een hele dag moeten uittrekken, dan vraag je een enkele opstelling aan. Wij roepen het Kernteam samen en je komt alleen om je eigen opstelling bij te wonen.

 

Teacher/coach Jan Velsen wrote:
“I have worked with Nathalie on a number of occasions. She is a calm leader with charisma, intelligent and pragmatic. You know she worked with lots of people, leading them, caring for them as well. She has a high EQ which enables her to operate in highly political and sensitive situations. In het personal relationships she is loyal, attentive and willing to help. If needed she can be straight too. She makes contacts easily. And most of all: she has a great sense of humour. A great colleague and friend.

Mens/dier-opstellingen

Opstellingen: een prachtige vorm van systemisch werk.
Naast de familie-opstellingen (voor mensen) kun je bij De Zomerhof ook terecht voor specifieke mens-dier-opstellingen. Als enige in Nederland zijn wij hierin gespecialiseerd.

De Zomerhof beschikt over een betrouwbaar Kernteam aan representanten dat voor elk soort opstelling kan worden bijeengeroepen. Wil je dus wel een opstelling aanvragen maar hiervoor niet een hele dag moeten uittrekken, dan vraag je een enkele opstelling aan. Wij roepen het Kernteam samen en je komt alleen om je eigen opstelling bij te wonen. Opstellingen: een prachtige vorm van systemisch werk.Naast de familie-opstellingen (voor mensen) kun je bij De Zomerhof ook terecht voor specifieke mens-dier-opstellingen. Als enige in Nederland zijn wij hierin gespecialiseerd.

Wat levert een opstelling je op?
* snel en effectief antwoord op je vragen
* inzicht in je situatie en/of de situatie van je dier
* geeft verlichting verlichting omdat lasten worden teruggegeven aan degene bij wie ze horen
* werkt verhelderend / helend en op zielsniveau

Voorbeelden van vragen:
* wil je een pupje kopen, maar weet je nog niet welk ras het beste bij je past?
* gun je je merrie een veulen, maar weet je niet welke hengst een goede match zou zijn?
* is je dier terminaal ziek en wil je weten wat hij/zij nog van het leven wil?
* wil je weten waarom je geen goed contact krijgt met jedier?
* wil je weten wat je hond wil: een nestje krijgen, de wedstrijdsport in, shows lopen of als hulphond worden ingezet?

Het is fascinerend te merken dat de representanten vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens van en de onderlinge verhoudingen tussen wie of wat zij representeren. Een opstelling wordt door de aanwezigen vaak als zeer intens ervaren.

Een opstellingendag is de gelegenheid om vragen over zieke, getraumatiseerde en overleden dieren als case in te brengen.
U kunt daarbij helderheid en heling verkrijgen voor uzelf, het dier en de situatie.
Tijdens een opstelling zijn nooit levende dieren aanwezig.